Tiede-lehden nimikkosusi näyttää vihdoin kotiutuneen Pohjois-Savon ja Kainuun metsiin, mutta yhtä puuttuu. "Lupususi on pian kiimassa, eikä uroksia näy mailla ...

Tiede-lehden nimikkosusi näyttää vihdoin kotiutuneen Pohjois-Savon ja Kainuun metsiin, mutta yhtä puuttuu. "Lupususi on pian kiimassa, eikä uroksia näy mailla halmeilla", harmittelee tutkimusmestari Seppo Ronkainen. "Toivottavasti joku nuorukainen saisi naaraasta hajun ja lähtisi etsimään sitä".

Puolisoa odotellessaan Lupususi saalistaa jäniksi ja tekee pikavisiittejä naapureiden reviirille hirventähteiden toivossa. Yhteentörmäys lähellä asustavan lauman kanssa on ollut pari kertaa lähellä. "Tytönhupakko kokeilee onneaan", Ronkainen sanoo.

Lajitovereita pahempi uhka sille on kuitenkin ihminen. Helmikuun alussa salametsästäjät ampuivat nuoren suden Sotkamossa. Se oli luultavasti peräisin hajotetusta laumasta. Pentu harhaili ikävissään ja nälissään Kajaanin kaupunkialueella.

Tutkijat puolestaan tiivistävät pantasusien seurantaa. Niitä on jäljellä enää seitsemän. Talven aikana on tarkoitus asentaa 20 uutta pantaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla