Suoliston oma peptidihormoni, PYY3-36 on osoittautunut lupaavaksi laihdutuslääkkeeksi alustavissa tutkimuksissa. Hormonikuuri vähentää lihavien ruokahalua ja syödyn ruoan määrää jopa kolmanneksella. Koehenkilöt olivat PYY-tiputuksessa kaksi tuntia enne...

Suoliston oma peptidihormoni, PYY3-36 on osoittautunut lupaavaksi laihdutuslääkkeeksi alustavissa tutkimuksissa. Hormonikuuri vähentää lihavien ruokahalua ja syödyn ruoan määrää jopa kolmanneksella. Koehenkilöt olivat PYY-tiputuksessa kaksi tuntia ennen lounasta. Hormoni tehosi myös hoikkiin. Tuloksista kertoi lääketieteen kenties arvostetuin julkaisu New England Journal of Medicine.

PYY:tä erittyy ihmisen mahalaukun ja suolen seinämässä. Kylläisyyshormoni viestii aivoille, että ruokaa on syöty jo riittämiin. Se estää toisen hormonin, neuropeptidi Y:n (NPY) eritystä aivoissa. NPY on voimakas ruokahalua kiihottava aine.

PYY:n pulmana on lyhytvaikutteisuus. Sitä on myös annosteltava suoraan suoneen, mikä vaikeuttaa lääkekehitystä. PYY:stä tuskin tulee patenttiratkaisua lihavuuden hoitoon, koska useat hormonit säätelevät ihmisen ruokahalua ja syömiskäyttäytymistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla