Tulevaisuuden kaupassa voit lykätä täyden ostoskärryn suoraan ulos, ja tavarat laskutetaan automaattisesti oikein, lupaa ScienceDailyn verkkouutinen, joka kert...

Tulevaisuuden kaupassa voit lykätä täyden ostoskärryn suoraan ulos, ja tavarat laskutetaan automaattisesti oikein, lupaa ScienceDailyn verkkouutinen, joka kertoo viivakoodin tilalle tulevasta radiosirusta.

Radiosiru sisältää 96 bittiä, joten siihen mahtuu tietoa monin verroin enemmän kuin nykyisiin viivakoodeihin. Pakkaukseen kiinnitetystä tai sen sisällä olevasta radiosirusta heijastuvat radioaallot tuovat lukulaitteen vastaanottimeen sirun sisältämän bittijonon. Viivakoodin on oltava näkyvillä, mutta radioaallot kulkevat paljon vapaammin. Siksi radiosiru vastaa kyselyyn, vaikka välissä olisi muuta tavaraa. Ostoskärryä ei tämän takia tarvitse tyhjentää kassalla, sillä kaikki ostokset antavat lukulaitteelle ja sen kautta kassalle oman tunnuksensa riippumatta siitä, miten syvällä ja missä asennossa ne ovat tavarajoukon keskellä.

Yhdysvaltain laivaston tutkimuskeskus alkoi kehittää menetelmää jo 1960-luvulla muun muassa vakoilutehtäviin, mutta idea jäi sitten hyllylle.