Vanha sanonta voidaan surutta heittää romukoppaan. Suomen Lääkärilehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan euroilla voi todellisuudessa ostaa onnea. Paksulla lompakolla ja täydellä työkyvyllä o...

Vanha sanonta voidaan surutta heittää romukoppaan. Suomen Lääkärilehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan euroilla voi todellisuudessa ostaa onnea. Paksulla lompakolla ja täydellä työkyvyllä on voimakas yhteys ihmisen kokemaan onnellisuuden tunteeseen. Miehillä sitä lisää myös maalla asuminen ja naisilla parisuhde sekä väkivallaton lapsuus. Onnellisuus näyttäisi olevan yleisempää miesten keskuudessa.

Kuopion yliopiston väestökyselyssä selvitettiin onnellisuuden yhteyttä tutkittavien sosiaaliseen tilanteeseen ja lapsuuden kokemuksiin. Kyselyyn vastasi 1 730 pohjoissavolaista miestä ja naista. Onnellisuutta mitattiin 25-osioisella asteikolla. Myös arvioi taloudellisesta tilanteesta ja muista taustatekijöistä perustui vastaajien omaan kokemukseen.

Kuopiolaistutkijoiden mukaan taloudellinen tilanne on vahvin onnellisuutta itsenäisesti selittävä tekijä sekä naisilla että miehillä. Vastaavasti kuralla oleva talous kytkeytyy pitkäaikaiseen masentuneisuuteen. Maailmanlaajuisesti näyttää siltä, että vauraissa kansakunnissa ollaan muita onnellisempia. Sama koskee pienten tuloerojen maita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla