Jos odottava äiti polttaa, ajautuuko lapsi mieron tielle? Yllättävä yhteys nousi esille, kun tanskalaistutkijat kytkivät viranomaisrekistereistä yhteen tiedot sekä odottavien äitien tupakanpoltosta että lapsen myöhemmästä rikoshistoriasta ja huumeiden ...

Jos odottava äiti polttaa, ajautuuko lapsi mieron tielle? Yllättävä yhteys nousi esille, kun tanskalaistutkijat kytkivät viranomaisrekistereistä yhteen tiedot sekä odottavien äitien tupakanpoltosta että lapsen myöhemmästä rikoshistoriasta ja huumeiden käytöstä. Niillä aikuisilla, joiden äidit olivat sauhutelleet kolmannen raskauskuukauden aikana, oli tilillään muita enemmän rikoksia ja sairaalahoitoon johtanutta huumeiden käyttöä. Yhteys oli sitä voimakkaampi, mitä enemmän äiti poltti, eikä hävinnyt, vaikka monet tulosta sekoittavat tekijät otettiin huomioon, raportoi The American Journal Psychiatry .

Tutkimus voi olla uusi todiste raskaudenaikaisen tupakoinnin haitoista sikiölle. Se saattaa jopa aiheuttaa käytöshäiriöitä, jotka ulottuvat aikuisuuteen asti.