Kuva: <span class="photographer">Corbis RF.</span>
Kuva: Corbis RF.

Kun kaksi kanadalaista robottia saapuvat kapealle portille samaan aikaan, ei synny kinaa siitä, kumpi jatkaa matkaa ensin. Ne nimittäin kuuluvat samaan tiimiin ja heidän robottijohtajansa tekee päätökset tilanteen mukaan.

Kun kaksi kanadalaista robottia saapuvat kapealle portille samaan aikaan, ei synny kinaa siitä, kumpi jatkaa matkaa ensin. Ne nimittäin kuuluvat samaan tiimiin ja heidän robottijohtajansa tekee päätökset tilanteen mukaan. Robotit ovat tietysti valinneet johtajansa itse. He kykenevät myös uusimaan vaalin, jos pomo jostain syystä menettää toimintakykynsä.

Robotit toimivat Ottawassa sijaitsevan Frontline Robotics –yhtiön kehittämällä ROC-ohjelmistolla (Robotic Open Control). Yhtiön tiedotteen mukaan ohjelmisto sopii niin sotilaallisiin kuin siviilipuolen sovelluksiinkin. ”Kun tehtävä on tylsä, vaarallinen ja likainen, robotin pitää olla etulinjassa”, sanoo yhtiön johtaja Richard Lepack. Robotit esimerkiksi voisivat korjata terroristien jälkiä, auttaa ydinvoimalaonnettomuuksissa tai vaikka rakentaa veden alla, kun tarve vaatii. Ohjelmisto perustuu siihen, että robottitiimin jäsenet kysyvät kinkkisissä tilanteissa radioitse lupaa pomorobotilta.

Frontline Robotic on asentanut ohjelmistonsa nelipyöräisiin vartijarobotteihin GRUNTeihin (unmanned GRound UniTs). Ne osoittivat hiljattain todella pystyvänsä itsenäiseen päätöksen tekoon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla