Ruusu ei enää rutistu robotin kourassa. Cartagenan teknisessä yliopistossa Espanjassa on kehitetty robottisormet, jotka osaavat käsitellä hauraita esineitä kevyemmällä otteella kuin raskaita aivan kuten ihmissormet,

Ruusu ei enää rutistu robotin kourassa. Cartagenan teknisessä yliopistossa Espanjassa on kehitetty robottisormet, jotka osaavat käsitellä hauraita esineitä kevyemmällä otteella kuin raskaita aivan kuten ihmissormet, Nature kertoo verkkosivullaan.

Sormemme tuntoaisti antaa lihaksille tiedon, miten lujaa mitäkin on hyppysissä pideltävä. Robottisormien luulisi yltävän samaan erittäin herkillä antureilla, jotka tiedottaisivat puristuksen tarpeen robotille. Toribio Fernández Otero ja Maria Teresa Cortés rakensivat robottikäden älykkäästä polymeerista, jonka sähkönjohtokyky riippuu siihen kohdistuvasta paineesta.

Robotin sormet koukistuvat esineen ympärille, sillä ne on rakennettu kahdesta ohuesta polymeerikerroksesta, joiden välissä on ohut eristävä kerros. Kun toiseen polymeerikerrokseen johdetaan positiivinen sähkövaraus ja toiseen negatiivinen, edellinen kerros kutistuu ja jälkimmäinen laajenee. Näin sormi koukistuu.

Koukistuvien robottisormien välissä oleva esine aiheuttaa paineen polymeeriin, jonka sähkönjohtokyky muuttuu paineen suuruuden mukaan. Siksi sormet osaavat pitää raskaan esineen tukevassa otteessa ja kevyen hellässä.Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla