Kuva: <span class="photographer">Corbis RF.</span>
Kuva: Corbis RF.

Uusi robottikäsi nappaa hurjaa vauhtia kiitävän pallon siinä kuin taitava baseballin pelaajakin, väittävät Tokion yliopiston tutkijat New Scientist –lehdessä.

Uusi robottikäsi nappaa hurjaa vauhtia kiitävän pallon siinä kuin taitava baseballin pelaajakin, väittävät Tokion yliopiston tutkijat New Scientist –lehdessä. Japanilaisten rakentama käsi ottaa kopin, vaikka pallo liikkuu 300 kilometriä tunnissa (83 metriä sekunnissa). Eikä robotti väsy.

Akio Namiki työtovereineen rakensi robottikäden testatakseen teknologiaa, jolla on tarkoitus kasvattaa tulevaisuuden robottien reaktioaikaa. ”Olemme sitä mieltä, että nopea liikkuminen ja samanaikainen visuaalinen havaitseminen tulevat olemaan tärkeitä käsitteitä robottitutkimuksessa”, sanoo Namiki.

Käsi muistuttaa metallista hanskaa, jossa on viiden sormen sijasta kolme. Kämmenessä on kymmenistä yksittäisistä valoilmaisimista koostuva kenttä, joka ”näkee” liikkuvan pallon. Pallon lähestyminen aktivoi robotin sormet, jotka pystyvät liikkumaan 180 astetta 0,1 sekunnissa. Näin pallo päätyy metallihanskaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi käsi ei ole tarpeeksi vankka sieppaamaan oikeata baseballpalloa, mutta pehmeät pallot ja erimuotoiset esineet jäävät sen sormien puristukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla