Robotti SDR-4X rupattelee rattoisasti omistajansa kanssa. Välillä se laulaa luikauttaa. Sonyn uusi ihmisen muotoinen robotti osaa myös vatkata lanteitaan ja heiluttaa käsiään musiikin tahdissa. Jos SDR-4X tönäistään kumoon, se nousee omin avuin jaloill...

Robotti SDR-4X rupattelee rattoisasti omistajansa kanssa. Välillä se laulaa luikauttaa. Sonyn uusi ihmisen muotoinen robotti osaa myös vatkata lanteitaan ja heiluttaa käsiään musiikin tahdissa. Jos SDR-4X tönäistään kumoon, se nousee omin avuin jaloilleen.

“Uusi robotti on suunniteltu ihmisten seuraksi“, sanoo Sony-yhtiön varatoimitusjohtaja Toshitada Doi BBC:n verkkouutisissa. SDR-4X perustuu paljolti samaan ohjelmistoon, joka on tehnyt Sonyn robottikoirasta suositun.

Suunnittelijat kehuvat aikaansaannostaan persoonallisuudeksi. Uutuuden sanavarasto sisältää 60 000 sanaa. Heti alkajaisiksi robotti pyytää sinua kohteliaasti pysymään paikallaan, jotta se voi painaa kasvosi mieleensä. Ensisilmäyksen jälkeen on seurustelun – joskin yksinkertaisen - vuoro.

SDR-4X tulee markkinoille jo jouluksi, mutta jokapojan kaveriksi siitä ei toistaiseksi ole. Robotista saa pulittaa luksusauton hinnan.

Lue Tiede-lehden nettiartikkeli robottien suunnittelusta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla