Ihan tällaisesta liikkumisesta ei ollut kyse. Kuva: Shutterstock
Ihan tällaisesta liikkumisesta ei ollut kyse. Kuva: Shutterstock

Tieto kuolemanjälkeisistä liikahduksista voi auttaa rikostutkijoita selvittämään tarkemmin kuoleman ajankohdan.

Australialainen kriminologian tutkija Alyson Wilson on havainnut, että ihmisen ruumis liikahtelee vielä yli vuoden kuoleman jälkeen. Löydös voi auttaa poliiseja ja patologeja kaikkialla maailmassa.

Wilson valokuvasi ruumista päiväsaikaan puolentoista vuoden ajan, ja se ei pysynyt täysin paikallaan. Lähelle kehoa asetetut käsivarret heilahtivat levälleen.

”Liikkeet johtuvat luultavasti siitä, että keho muumioituu ja nivelsiteet kuivuvat”, Wilson kertoi Phys.Orgille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Wilson valokuvasi yhtä 70 ruumiista Sydneyn laitamilla Australian kokeellisen taphonomian tutkimuskeskuksessa. Se tutkii kuoleman jälkeisiä liikkeitä. Niitä tutkitaan siksi, että tiedon avulla voidaan paremmin arvioida, milloin esimerkiksi metsästä löytynyt ruumis on kuollut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Wilson toivoo, että tiedon avulla voitaisiin rajata tarkemmin niiden kadonneiden ihmisten joukko, joita voidaan yhdistää löydettyihin ruumiisiin. Tarkempi kuoleman ajanmääritys auttaa erityisesti rikostutkinnassa poissulkemaan joitain tutkintalinjoja.

Wilson sai inspiraation valokuvaprojektiinsa, kun hän vieraili Meksikossa luokittelemassa mayojen luurankoja. Mayat ovat Keski-Amerikan alkuperäiskansa.

”Kuolema on kiehtonut minua lapsesta asti. Olen aina ollut kiinnostunut, miten keho hajoaa kuoleman jälkeen”, Wilson sanoi antamassaan haastattelussa.

Tutkimuskeskuksen ruumiit ovat peräisin yksityisiltä lahjoittajilta. Kokeeseen ruumiinsa lahjoittanut mies oli kuollut luonnollisesti vanhuuteen.

Tutkimus julkaistiin Forensic Science International: Synergy -lehdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla