Kuva: Lotus Head.
Kuva: Lotus Head.

Mikä herkullinen ajatus: makeistehdas, joka saa energiansa suklaajätteestä.

Mikä herkullinen ajatus: makeistehdas, joka saa energiaa tuottamastaan suklaajätteestä. Puhdas ja maistuva tulevaisuus on jopa mahdollisuuksien rajoissa, sillä brittiläiset mikrobiologit ovat juuri tuottaneet sähköä syöttämällä suklaata bakteereille.

Lynne Mackaskie kollegoineen kestitsi sokeria rakastavia coli-bakteereita (Escherichia coli) suklaatehtaan jätteellä. Bakteerit nauttivat sokerista ja tuottivat hydrogenaasi-entsyymin avulla vetyä ja orgaanisia happoja. Tutkijat käyttivät vedyn polttokennon energiaksi.

Polttokenno puolestaan tuotti sähköä, jolla pyöritettiin pientä tuuletinta. Ehkä tällä periaatteella tullaan saamaan maantäytteeksi joutuva suklaajäte hyötykäyttöön. Uutisen kertoo New Scientist -lehti.