Se on kuin lasten leikkitatuointi, mutta mittaa pulssia ja muita elintoimintoja. 

Tulevaisuudessa sairaalapotilaita saatetaan monitoroida huippuohuilla mittalaitteilla, jotka muistuttavat irrotettavaa tatuointia. Kansainvälisen insinööri- ja tutkijaryhmän kehittämää laitetta voidaan käyttää elintoimintojen tarkkailun lisäksi vaikka sähköisenä siteenä, joka jouduttaa haavan paranemista.

"Tavoitteemme oli kehittää sähkötekniikka, joka kytkeytyisi ihoon niin, että se olisi mekaanisesti ja fysiologisesti huomaamaton", kertoo materiaalitieteiden professori John Rogers Illinois'n yliopistosta.

Laite venyy ja taipuu kuin iho konsanaan. Ohueen, kumimaiseen alustaan voidaan liittää monenlaisia sähkökomponentteja, kuten antureita, ledejä, transistoreita, langattomia antenneja ja aurinkokennoja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tärkeä etu ihoon kiinnittyvällä sähkölapulla on huomaamattomuus. Lappu ei tarvitse sähköä johtavaa geeliä, teippiä, ihon läpäiseviä neuloja tai piuhoja. Käyttäjä voi liikkua sen kanssa vapaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laitteella voitaisiin myös tutkia esimeriksi aivojen toimintaa EEG:n avulla luonnollisissa tilanteissa. Samoin olisi mahdollista monitoroida elimistön tilaa ja kognitiivisia toimintoja unen aikana.

Laite esiteltiin Science-lehdessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla