Ensimmäinen maailmanlaajuinen arvio sammakkoeläinkannoista on hälyttävää luettavaa. Jopa kolmannes eli 1 856 tunnetusta 5 743:sta sammakkoeläimestä on vaarassa hävitä maapallolta. Kurjat uutiset koskevat myös monia konnia ja salamantereita. Jos kehitys...

Ensimmäinen maailmanlaajuinen arvio sammakkoeläinkannoista on hälyttävää luettavaa. Jopa kolmannes eli 1 856 tunnetusta 5 743:sta sammakkoeläimestä on vaarassa hävitä maapallolta. Kurjat uutiset koskevat myös monia konnia ja salamantereita. Jos kehitystä ei saada pysäytettyä, sadat sammakkoeläinlajit saattavat kuolla sukupuuttoon jo muutamassa vuosikymmenessä, raportoi Science.

Kato on nopeampaa kuin missään muussa lajiryhmässä. Kansainvälisessä uhanalaisuusrankingissä eli ns. punaisella listalla on enemmän sammakoita kuin esimerkiksi nisäkkäitä ja lintuja. Listalta löytyy 1 211 (12%) lintulajia ja 1 130 nisäkäslajia (23%).

Kantojen taantumisen syytä ei tarkkaan tiedetä. Mm. elinalueiden häviämistä ja intensiivistä metsästystä epäillään. Huolestuttavinta on se, että sammakkoeläimet hupenevat jopa luonnonpuistoissa, missä niitä varsinaisesti uhkaa mikään ihmistoiminta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla