Totta se on. Lasillinen kuohujuomaa – oli se sitten Champagnen alueelta tai ei - humalluttaa nopeammin kuin tavallinen viini, sillä kuplat imeyttävät alkoholia paremmin verenkiertoon.
Brittitutkija Ran Ridout pisti asialle 12 koemaistajaa, joista puol...

Totta se on. Lasillinen kuohujuomaa – oli se sitten Champagnen alueelta tai ei - humalluttaa nopeammin kuin tavallinen viini, sillä kuplat imeyttävät alkoholia paremmin verenkiertoon.

Brittitutkija Ran Ridout pisti asialle 12 koemaistajaa, joista puolet hörppi samppakaljaa ja loput samaa ainetta väljähtyneenä. Viiden minuutin päästä samppanjaa nauttineiden verestä mitattiin 0,54 milligrammaa alkoholia millilitrassa. Muiden lukemaksi saatiin 0,39. Kuohujuoman teho havaittiin myös psykomotorisissa testeissä. Sama määrä samppanjaa vaikutti enemmän tarkkaavaisuuteen ja muistiin, kertoo New Scientist.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla