Sarsin tyypillinen leviämisreitti voi olla seuraavanlainen: sairastuneen elimistöstä viemäriin, sieltä tuuletuskanaviin, edelleen ilmaan ja pahaa-aavistamattomien ihmisten nenänieluun. Tällaiseen tulokseen ovat päässeet hongkongilaistutkijat, jotka ana...

Sarsin tyypillinen leviämisreitti voi olla seuraavanlainen: sairastuneen elimistöstä viemäriin, sieltä tuuletuskanaviin, edelleen ilmaan ja pahaa-aavistamattomien ihmisten nenänieluun. Tällaiseen tulokseen ovat päässeet hongkongilaistutkijat, jotka analysoivat Kowloon Bayn kaupunginosassa Amoy Gardens – kerrostalossa vuoden 2003 maaliskuussa havaittua sars-rypästä. Kerrostalokolossissa tautiin sairastui jopa yli 300 ihmistä.

Ilmateitse tapahtuviin tartuntoihin viittaa mm. se, että ensimmäisen potilaan yläkerran naapurustossa oli poikkeuksellisen paljon sairastuneita. Lisäksi talokompleksin muissa asunnoissa sairastuttiin parin päivänä viipellä. Se viittaa yhteen tartuntälähteeseen, sillä muuten sairastapauksia olisi tullut tipoittain. New England Journal of Medicine -lehdessä raportoitu tieto on yllättävä, sillä tähän asti sarsin on arveltu leviävän pasaratartuntana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla