Uusi koronavirus on tästä lähtien vain ja ainoastaan SARS-virus. WHO:n asiantuntijaryhmä teki päätöksensä eilen. Asiasta ehti kehkeytyä kiistanpoikanen, koska osa tutkijoista toivoi, että virus ristittäisiin epidemian ensimmäisenä havainneen lääkärin C...

Uusi koronavirus on tästä lähtien vain ja ainoastaan SARS-virus. WHO:n asiantuntijaryhmä teki päätöksensä eilen. Asiasta ehti kehkeytyä kiistanpoikanen, koska osa tutkijoista toivoi, että virus ristittäisiin epidemian ensimmäisenä havainneen lääkärin Carlo Urbanin mukaan. Urbani menehtyi tautiin maaliskuun lopussa. Virusten luokittelussa ei kuitenkaan sallita ihmisten nimiä.

Eilen myös varmistettiin, että keuhkokuumeen aiheuttaa nimenomaan muuntunut koronavirus, kertoo BBC:n verkkouutinen. Se aiheuttaa apinoissa saman taudin kuin ihmisissä. Aiempi epäilty, metapneumovirus, tuotti koe-eläimille vain flunssan. Ensin koronaviruksella ja sen jälkeen metapneumoviruksella infektoidut apinat oireilevat aivan samoin kuin ne, jotka saivat pelkän koronavirustarunnan. SARS-virusta eristettiin myös eläinten kudoksista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla