Sars-virusta kantavien ja todennäköisesti levittävien eläinten lista kasvaa. Uusimpia epäiltyjä ovat ketut, kissat ja päästäiset. Kiinalaiset viranomaiset testasivat näitä lajeja sars-koronaviruksen varalta Guangdongissa, mistä tappava keuhkokuumeen al...

Sars-virusta kantavien ja todennäköisesti levittävien eläinten lista kasvaa. Uusimpia epäiltyjä ovat ketut, kissat ja päästäiset. Kiinalaiset viranomaiset testasivat näitä lajeja sars-koronaviruksen varalta Guangdongissa, mistä tappava keuhkokuumeen alkuaan levisi maailmalle. Kaikista löytyi sars-positiivisia yksilöitä.

Sarsin alkuperäinen isäntä on ilmeisesti kotikissan etäinen serkku, sivettieläimiin kuuluva naamaripalmunäätä (Paguma larvata). Honkongilaistutkijat ovat eristäneet eläinten nielusta ja ulosteesta koronavirusta, joka näyttää genominsa perusteella ihmisen sars-viruksen edeltäjältä. Monet sivettieläimet ovat kulinaristien herkku Guangdongissa. Asian uutisoi Nature.

Huhtikuussa kaksi eläviä viruksia laboratoriossa käsitellyttä kiinalaistutkijaa sairastui sarsiin Pekingissä. WHO:lla ei ole toistaiseksi tietoa muista tartunnoista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla