Vähintään neljästi viikossa saunovilla on muita miehiä vähemmän erektiohäiriöitä. Saunafriikit toipuvat myös tavallista paremmin potenssipulmistaan.
Tieto käy ilmi Tampereen yliopistossa ja yliopistollisessa sairaalassa tehdystä tutkimuksesta, jota e...

Vähintään neljästi viikossa saunovilla on muita miehiä vähemmän erektiohäiriöitä. Saunafriikit toipuvat myös tavallista paremmin potenssipulmistaan.

Tieto käy ilmi Tampereen yliopistossa ja yliopistollisessa sairaalassa tehdystä tutkimuksesta, jota esiteltiin eilen käynnistyneillä Lääkäripäivillä Helsingissä. Väestöseurantaan osallistui 1 442 Tampereen seudulla asuvaa keski-ikäistä ja vanhempaa miestä. Heistä 1 093 oli säästynyt potenssipulmista, 305 taas oli kärsinyt niistä neljän vuoden seurannan aikana. Kyseessä on ensimmäinen tieteellinen raportti, jossa on osoitettu yhteys saunominen ja erektiohäiriöiden välillä. Tutkijoiden mukaan tarvitaan vielä suuremmilla miesjoukoilla tehtyjä selvityksiä, jotta saunan suotuisat ja parantavat vaikutukset erektioon voidaan vahvistaa.

Kaikenikäisistä miehistä noin kolmasosalla siitin ei jäykisty kunnolla. Suomessa heitä on arviolta 500 000. Syyt ovat joko elimellisiä tai henkisiä – joskus molempia: epäonnistuminen yhdynnässä aiheuttaa suorituspaineita ja jännitys pahentaa häiriötä. Tyypillisin potilas on keski-ikäinen tai vanhempi mies, jolla on jokin verisuonitauti ja joka käyttää verenpainelääkettä. Myös nuoret miehet hakeutuvat hoitoon erektiohäiriöiden takia, mutta heillä syyt ovat yleensä henkisiä.

Perjantaina päättyvillä Lääkäripäivillä luennoi lähes 500 asiantuntijaa. Koulutukseen osallistuu noin 4 00 lääkäriä ja alan opiskelijaa. Kyseessä on Suomen laajin koulutustapahtuma, jonka yhteydessä järjestettävään terveydenhuoltoalan näyttelyyn odotetaan viikon aikana 14 000 kävijää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla