Kuva: Wikimedia Commons
Kuva: Wikimedia Commons

Näin on käynyt ainakin Suomessa, Japanissa ja Britanniassa.

Seksuaalisen vallankumouksen piti vapauttaa ihmiset nauttimaan seksuaalisuudestaan vailla pidäkkeitä. Finsex-kyselytutkimukset kuitenkin osoittavat, että suomalaiset harrastavat seksiä harvemmin kuin vuosikymmeniin, vaikka halua olisi enempään.

”Sekä miehillä että naisilla oli vuonna 2007 reilusti yli yksi yhdyntä vähemmän kuukaudessa kuin vuonna 1999. Suomalaisten yhdyntäaktiivisuus oli vähentynyt noin 20 prosentilla”, kirjoittaa sosiologi Osmo Kontula kirjassaan Halu & intohimo.

Sama ilmiö on tunnistettu myös muualla. Japanin terveysministeriön kyselyssä vuonna 2010 jopa 36 prosenttia 16–19-vuotiaista pojista kertoi pitävänsä seksin harrastamista ”yhdentekevänä” tai ”vastenmielisenä”. Samanikäisistä tytöistä seksikielteisiä oli jopa 59 prosenttia.

Japanilaisista nekin, jotka ovat päätyneet avioliittoon, harrastavat seksiä kovin vähän. Naimisissa olevista kyselyyn vastanneista 16–49-vuotiaista 40 prosenttia ei ollut harrastanut seksiä edellisen kuukauden aikana. Seksittömien osuus oli noussut aiemmista kyselyistä.

Viime vuonna julkaistussa brittitutkimuksessa kävi ilmi, että 16–44-vuotiaat harrastavat seksiä enää hieman alle viisi kertaa kuukaudessa. Kyselyt oli tehty vuosina 2010–2012. Yksitoista vuotta aiemmin seksiä harrastettiin vielä yli kuusi kertaa kuussa.

Mikään tutkimusaineisto ei anna selkeää syytä siihen, miksi seksi vähenee. Mahdollisia selityksiä selvittelee Tieteen juttu, jota tilaajat pääsevät lukemaan alla olevasta linkistä.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Seksi vähenee, vaikka haluja olisi

Määrittelen sen mikä on itselleni oikeantyyppistä seksiä, ei tässä sen kummempaa. Mutta toisaalta tuossa "3 min munasta" suiviintumisessa on kyllä oikeastaan kyse siitä että tunsin itseni huijatuksi. Näetsen kyseessä oli ns. normaali-treffiläinen, eli mies joka halusi tavata luettuaan nettideitti-ilmoitukseni jossa kyllä kävi ilmi että haen kumppania, enkä seksiseuraa. Yhteydenotoissaan hän intosi että on valmis vaikka muuttamaan sieltä kaukaa missä hän asuu, kun ei kerta ole töissä...
Lue kommentti
ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5000
Liittynyt21.6.2009

Seksi vähenee, vaikka haluja olisi

Vatkain 15.10.2014 klo 23:13 ROOSTER 15.10.2014 klo 22:46 Toi on niin totta. Itsekin harrastan yhdyntöjä varmaan vain puolet siitä mitä 80-luvulla oli tapana. Tosin se on vieläkin puolet enemmän mitä se todennäköisesti tulee 2020-luvulla olemaan. Nautitaan siis tästä. Todennäköisesti 2050-luku on jo täysin yhdynnätön. Elä sano. Eikö tuossa tutkimuksessa sekä miesten että naisten yhdyntätiheys ollut noussut yli 65-vuotiailla? En päässyt lukemaan artikkelia (loppuun) kun en ole tilaaja juuri...
Lue kommentti

Yleinen mielipide on aina väärässä.