Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta! Siinä on niiden satojen miljoonien siittiöiden motto, jotka purkautuvat naisen sukupuolitiehyeisiin hedelmöittääkseen munasolun. Sheffieldin yliopiston Harry Moore on havainnut, että siittiöt pakkautuvat satahänt...

Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta! Siinä on niiden satojen miljoonien siittiöiden motto, jotka purkautuvat naisen sukupuolitiehyeisiin hedelmöittääkseen munasolun. Sheffieldin yliopiston Harry Moore on havainnut, että siittiöt pakkautuvat satahäntäisiksi laumoiksi päästäkseen nopeammin määränpäähän. Osa vipeltäjistä raivaa tietä muille uupuakseen itse kesken matkan.

Muutama minuutti siemensyöksyn jälkeen enemmistö porukasta asettuu helminauhamaiseksi ketjuksi, jonka avulla ne liikkuvat 50 prosenttia nopeammin kuin yksinäiset vaeltajat. Siittiöt tarttuvat toisiinsa päässään olevilla koukuilla. "Ne kytkeytyvät kuin junanvaunut", kuvailee Nature-lehden verkkouutisten haastattelema Moore.

Havainnot on tehty pikkumetsähiirellä (Apodemus sylvaticus), mutta ihmisen siimahännät saattavat turvautua samaan taktiikkaan. Aiemmasta tiedetään, että ihmissiittiöiden etujoukko muuttaa käyttäytymistään, kun se törmää kohdunkaulan sitkeään limakalvoon. Ne voivat olla tiedustelijoita, jotka liukastavat limaa helpottaakseen perässähiihtäjien urakkaa. Samalla ne menettävät itse kykynsä läpäistä munasolun pinnan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla