Tuoreen tutkimuksen mukaan rokotukset ovat tarpeen taistelussa influenssoihin liittyviä neurologisia komplikaatioita vastaan.

Utahin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan vuoden 2009 sikainfluenssa aiheutti enemmän neurologisia jälkitauteja kuin tavallinen kausi-influenssa. Tavallisimmat komplikaatiot olivat epileptiset kohtaukset ja aivosairaudet, kävi ilmi Annals of Neurology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa.

Yhdysvaltain tartuntatautiviraston (CDC) mukaan sikainfluenssan sai 43 miljoonasta 89 miljoonaan yhdysvaltalaista huhtikuun 2009 ja huhtikuun 2010 välillä. Näistä alle 18-vuotiaita oli arviolta 14-28 miljoonaa.

Tutkija Josh Bonkowsky kollegoineen selvitti neurologisten komplikaatioiden määrän sikainfluenssan sairastaneilla lapsilla ja vertasi sitä kausi-influenssan aiheuttamiin komplikaatioiden määrään. Aineistoon valikoitui sikainfluenssan sairastaneita lapsia vuodelta 2009 ja verrokeiksi kausi-influenssan ja neurologisten komplikaation takia sairaalaan joutuneita lapsia vuosilta 2004-2008.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Neurologisiin komplikaatioihin lukeutuivat muun muassa epileptiset kohtaukset, enkefalopatiat, afasia, Guillain-Barrén syndrooma ja monia muita neurologisia häiriöitä tai oireyhtymiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkijat huomasivat, että varsinkin epileptiset kohtaukset ja enkefalopatia olivat yleisempiä sikainfluenssan sairastaneessa ryhmässä.

Sikainfluenssapotilailla oli myös kausi-influenssaverrokkeihin nähden enemmän poikkeavia EEG-löydöksiä. "Kun influenssoihin liittyviin neurologisiin komplikaatioihin ei ole koeteltuja hoitoja, rokotteiden tärkeys korostuu", Bonkowsky sanoi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla