Antiikin filosofi Sokrates on kriittisen ajattelun esikuvia. Taiteilija William Blake piirsi filosofin kuvan vuoden 1820 tienoilla. Kuva: <span class="photographer">Wikimedia Commons  </span>
Antiikin filosofi Sokrates on kriittisen ajattelun esikuvia. Taiteilija William Blake piirsi filosofin kuvan vuoden 1820 tienoilla. Kuva: Wikimedia Commons

Lehti kertoo tieteestä jännittävästi ja hauskasti, kiittävät skeptikot.

Kriittistä ajattelua edistävä Skepsis-yhdistys on myöntänyt tämän vuoden Sokrates-palkinnon Tiede-lehdelle. Yhdistys kiittää 35 vuotta täyttävää Tiede-lehteä muu muassa monipuolisuudesta.

Palkitsijoiden mukaan lehdestä välittyy tunnelma, että tiede voi olla jännittävää ja hauskaa. ”Vaikeastakin aiheesta saa mielenkiintoisen jutun, kun kirjoittaja paneutuu siihen huolella”, Skepsis muistuttaa.

Myös aktiivisuus sosiaalisessa mediassa saa kiitosta. “Nopea näkyvyys on tiedeaiheille tärkeää, sillä ne auttavat selittämään maailman tapahtumia ja kumoamaan ennakkoluuloja”, sanoo Skepsis ry:n puheenjohtaja Otto Mäkelä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tieteen kaltaisia lehtiä tarvitaan palkitsijoiden mielestä entistä enemmän: maailma on täynnä tietoa, ja jonkun on seulottava kaiken informaation joukosta olennainen. Siinä tehtävässä Tiede-lehti on skeptikoiden mukaan onnistunut hienosti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Skepsis ajaa kriittisen ajattelun ja tieteellisen maailmankuvan asiaa. Yhdistys jakaa vuosittain Sokrates-palkinnon tunnustuksena näiden edistämisestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla