Cornellin yliopistossa Yhdysvalloissa on muokattu indica-riisin perimää siten, että kasvi kestää aiempaa paremmin pitkää kuivuutta ja suuria lämpötilanmuutoksia. Riisiin siirrettiin geeni, joka tuottaa sokereihin kuuluvaa trehaloosia,

Cornellin yliopistossa Yhdysvalloissa on muokattu indica-riisin perimää siten, että kasvi kestää aiempaa paremmin pitkää kuivuutta ja suuria lämpötilanmuutoksia. Riisiin siirrettiin geeni, joka tuottaa sokereihin kuuluvaa trehaloosia, Scientific American -lehti kertoo verkkosivullaan. Indica-alalajin eri lajikkeita käytetään runsaasti Aasiassa.

Trehaloosia syntyy hiivassa ja monissa bakteereissa, mutta vain harvassa kasvissa tämä geeni on luonnostaan. Ajay Gargin johtama työryhmä otti geeninsä yleisestä E. coli -bakteerista. Trehaloosigeenillä terästettyä riisiä viljellään toistaiseksi vain laboratoriossa.