Pääsiäisvinkki raskaana oleville naisille: mignon-munat ja muut suklaaherkut pitävät masuasukin tyytyväisenä. Suomalaistutkimuksen mukaan säännöllisesti raskausaikana suklaata syöneet äidit pyöräyttävät iloluonteisia ja rentoja vauvoja.
Psykologian pr...

Pääsiäisvinkki raskaana oleville naisille: mignon-munat ja muut suklaaherkut pitävät masuasukin tyytyväisenä. Suomalaistutkimuksen mukaan säännöllisesti raskausaikana suklaata syöneet äidit pyöräyttävät iloluonteisia ja rentoja vauvoja.

Psykologian professori Katri Räikkönen työryhmineen tutki suklaan syönnin ja vauvan temperamenttipiirteiden yhteyttä haastattelemalla 300 äitiä raskauden aikana ja uudestaan puoli vuotta syntymän jälkeen. Äidit arvioivat vauvansa reagoimistyyliä, pelkoa, hymyä ja naurua. Päivittäin suklaata nauttineiden äitien vauvat osoittautuivat muita positiivisemmiksi tapauksiksi.

Suklaan sisältämät ainesosat vaikuttavat aivojen mielihyväkeskukseen. Tutkijoiden mukaan äidin myönteinen mieliala saattaa välittyä lapseen. On myös mahdollista, että suklaan elähdyttämät äidit arvioivat lapsensa temperamenttia tavallista positiivisemmin. Tutkimuksesta kertoi Early Human Development -lehti.

Temperamentilla tarkoitetaan ihmiselle tyypillistä yksilöllistä käyttäytymis- tai reagoimistyyliä, joka erottaa hänet muista. Se on persoonallisuuden biologinen perusta: vasta kasvatus ja ympäristö muokkaavat synnynnäisestä temperamentista persoonallisuuden. Jopa 60 prosenttia joistakin temperamenttipiirteistä on voitu osoittaa periytyviksi.