Alkoholin aineenvaihdunnan ja krapulan tutkimus oli kovassa kurssissa Suomessa 1970-luvulla. Huippututkimus herätti havittelemaan tieteellisesti pätevää ehkäisyä ja hoitoa krapulaan.
Yksi innokkaista oli silloinen Suomen Sokeri (nyk. Danisco), joka...

Alkoholin aineenvaihdunnan ja krapulan tutkimus oli kovassa kurssissa Suomessa 1970-luvulla. Huippututkimus herätti havittelemaan tieteellisesti pätevää ehkäisyä ja hoitoa krapulaan.

Yksi innokkaista oli silloinen Suomen Sokeri (nyk. Danisco), joka toivoi hedelmäsokerivalmisteesta jokamiehen krapularohtoa. Toiveikkuus perustui siihen havaintoon, että verensokeri matelee kohmelossa. Suomen Sokerin rahoittama hanke tuotti kuitenkin vesiperän. Hedelmäsokerikuuri oikaisi sokeriarvot, mutta ei vaikuttanut humalan tai krapulan kestoon eikä voimakkuuteen.

Myös lääketehdas Orion oli kiinnostunut krapulalääkkeen kehittämisestä, mutta hanke ei edennyt toteutukseen saakka.

Lisää krapulan karusta ytimestä ja sen ehkäisystä uusimmassa Tiede-lehdessä 8/2003.