VTT:ssä on keksitty ja patentoitu mullistava luoti-, murto- ja sirpalesuojamateriaali. Uusi, keraamin ja metallin yhdistelmämateriaali on kovaa kuin keraami ja kovametalli, mutta huomattavasti niitä si...

VTT:ssä on keksitty ja patentoitu mullistava luoti-, murto- ja sirpalesuojamateriaali. Uusi, keraamin ja metallin yhdistelmämateriaali on kovaa kuin keraami ja kovametalli, mutta huomattavasti niitä sitkeämpää. Se on myös helposti valmistettavissa haluttuun muotoon. Materiaali kestää poikkeuksellisesti sekä pitkiä iskusarjoja että yksittäisiä voimakkaita ja teräviä iskuja. Lisäksi materiaalin lämmönkesto on hyvä. Nykyisin suojissa käytettävä alumiinioksidi- ja muut keraamit ovat hauraita, jonka takia ne eivät kestä yhä yleisempiä suojiin kohdistuvia iskusarjoja.

Idea keksintöön syntyi sivujuonteena työssä, jossa kehitettiin teollisuuden koneille uusia kulumista ja korroosiota kestäviä materiaaleja sekä uusia pinnoitusmenetelmiä Materiaalin oikeudet on myyty suomalaiselle Exote Oy:lle, joka näkee materiaalin tuotteistuksessa miljoonamarkkinat. Yritys suunnittelee parhaillaan rakentavansa uuden tuotantolaitoksen Hämeeseen. Suojamateriaalia alettaneen käyttää uudentyyppisten siviili- ja sotilasajoneuvojen rakenteisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla