Neljä viidestä pitää suomalaisia lääketutkimuksia turvallisina.

Lähes 90 prosenttia suomalaisista pitää Suomessa tehtävää lääketutkimusta tärkeänä ja 78 prosentin mielestä lääkkeet on hyvä tutkia myös suomalaisilla potilailla ennen kuin ne otetaan meillä käyttöön, kävi ilmi lääkeyhtiö MSD:n TSN Gallupilla teettämästä kyselytutkimuksesta.

79 prosenttia suomalaisista pitää suomalaisia lääketutkimuksia korkeatasoisina ja turvallisina. Kuusi kymmenestä olisi valmis osallistumaan tutkimuspotilaana sairastamansa taudin hoitoon tarkoitetun lääkkeen tutkimukseen. Mikäli sairauteen ei olisi tarjolla muita hoitoja, uutta lääkettä haluaisi testata lähes 80 prosenttia vastaajista.

Sen sijaan vain joka viides vastanneista olisi valmis antamaan alaikäisen lapsensa osallistua lääke- tai rokotetutkimukseen. 64 prosenttia vastasi ei.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suomen nykyiseen rokotusohjelmaan ja rokotteisiin yleensä suhtautuu myönteisesti 77 prosenttia suomalaisista. Täysin rokotekielteisten osuus on kolme prosenttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyselytutkimus tehtiin nyt toukokuussa. Siihen osallistui yli tuhat 15-74-vuotiasta suomalaista, joista puolet oli miehiä, puolet naisia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla