Suomen irtosi jälleen ykkössija OECD-maiden tuoreimmassa nuorten osaamisvertailussa. Suomalaiskoululaisten taidot ovat huippuluokkaa niin matematiikassa, luonnontieteissä, lukutaidossa kuin ongelmanratkaisutaidoissakin. Tiedot ilmenevät OECD:n

Suomen irtosi jälleen ykkössija OECD-maiden tuoreimmassa nuorten osaamisvertailussa. Suomalaiskoululaisten taidot ovat huippuluokkaa niin matematiikassa, luonnontieteissä, lukutaidossa kuin ongelmanratkaisutaidoissakin. Tiedot ilmenevät OECD:n Pisa 2003 -tutkimuksen tuloksista.

Suomalaisten 15-vuotiaiden matematiikan osaaminen on OECD-maiden parasta. Parhaiten hallitaan määrällistä ajattelua mittaavia taitoja. Suomalaisnuorten valttina on tasaisuus. Heikkojen oppilaiden osuus on Suomessa pieni muihin maihin verrattuna. Sukupuolierot myös Suomessa verraten pienet. Suomen kanssa samalla tasolla matematiikan osaamisessa ovat OECD-maista Korea, Alankomaat ja Japani ja OECD-maiden ulkopuolelta tutkimukseen osallistuneista Kiinan Hongkong.

Suomalaisnuorten lukutaito on edelleen parempi kuin muissa hyvän lukutaidon OECD-maissa, kuten esimerkiksi Koreassa, Kanadassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Tytöt lukevat poikia paremmin kaikissa tutkimukseen osallistuneissa maissa. Myös suomalaisten nuorten luonnontieteiden osaaminen on´huippuluokkaa ja ongelmanratkaisutaidot OECD-maiden parhaimmistoa. Muita huippumaita olivat OECD-maista Japani ja Korea.

PISA-tutkimusohjelma selvittää kolmen vuoden välein 15-vuotiaiden nuorten osaamista lukutaidon, matematiikan ja luonnontieteiden sisältöalueilla. Tutkimuksen ensimmäisen osan (PISA 2000) pääalueena oli lukutaito, jota koskevat tulokset julkaistiin vuonna 2001. PISA 2003:n pääalueena oli matematiikka.

xxx

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla