Ei kai kossu lihota, sehän on täysin rasvatonta! Tähän tapaan tuumii Matti Meikäläinen, joka pitää alkoholin osuutta kilojen karttumiseen vähäisenä. Suomalaismiesten mielestä viinaa pahempia pulskistuttajia ovat muun muassa huonot geenit ja sokeripitoi...

Ei kai kossu lihota, sehän on täysin rasvatonta! Tähän tapaan tuumii Matti Meikäläinen, joka pitää alkoholin osuutta kilojen karttumiseen vähäisenä. Suomalaismiesten mielestä viinaa pahempia pulskistuttajia ovat muun muassa huonot geenit ja sokeripitoinen ruoka. Todellisuudessa alkoholi lihottaa, mutta mutkan kautta. Kun elimistö nappaa alkoholista energiaa, vastaava määrä rasvaa jää rasvakudokseen.

Suomalaiskäsitykset käyvät ilmi koko Euroopan unionin kattaneesta haastattelututkimuksesta, joka selvitti syömiseen, liikuntaan, painoon ja terveyteen liittyviä asenteita. Jokaisesta maasta haastateltiin noin tuhatta yli 15-vuotiasta. Tutkimuksesta raportoi Suomen lääkärilehti.

Suomalaisten näkemykset eroavat monissa asioissa muiden eurokansalaisen käsityksistä. Meillä usko liikunnan terveysvaikutuksiin on vankka. Suomalainen suosii euroserkkuja enemmän liikuntaa lihavuuden torjunnassa, mutta siitä huolimatta ylipaino on täällä yhtä yleinen vitsaus kuin muualla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla