(18.11. 2003) Korkeatasoisesta ja kansainvälisesti erityisen merkittävästä tieteellisestä tutkimuksesta palkittiin tänään 85 000 eurolla Helsingin yliopiston fysikaalisten tieteiden laitoksen professori Markku Kulmala. Hän johtaa huippuyksikköä nimeltä...

(18.11. 2003) Korkeatasoisesta ja kansainvälisesti erityisen merkittävästä tieteellisestä tutkimuksesta palkittiin tänään 85 000 eurolla Helsingin yliopiston fysikaalisten tieteiden laitoksen professori Markku Kulmala. Hän johtaa huippuyksikköä nimeltä "Ilmakehän koostumuksen ja ilmaston muutoksen fysiikka, kemia ja biologia".

Kulmalan tutkimusryhmä selvittää ilmakehän aerosolihiukkasten syntyä ja pyrkii tämän tiedon avulla ymmärtämään ilmastonmuutosta. Monitieteisessä tutkimuksessa on mukana fysiikkaa, kemiaa, meteorologiaa, geofysiikkaa ja metsäekologiaa.

Joka toinen vuosi jaettava Suomen tiedepalkinto annettiin nyt neljättä kertaa. Ensimmäisen palkinnon vuonna 1997 sai aivotutkija akatemiaprofessori Risto Näätänen Helsingin yliopistosta. Vuoden 1999 palkinnon saivat kollageenitutkijat akatemiaprofessori Kari Kivirikko, professori Taina Pihlajaniemi ja dosentti Leena Ala-Kokko Oulun yliopistosta. Vuonna 2001 palkinnon sai kehitys- ja kasvatuspsykologian tutkija professori Lea Pulkkinen Jyväskylän yliopistosta.

Palkinnon myöntää opetusministeriö Suomen Akatemian hallituksen esityksestä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla