Syövästä parantuu todennäköisemmin Suomessa kuin esimerkiksi Puolassa. Kuva: <span class="photographer">Kuvapörssi.</span>
Syövästä parantuu todennäköisemmin Suomessa kuin esimerkiksi Puolassa. Kuva: Kuvapörssi.

Suomalaiset parantuvat syövästä monien muiden Euroopan maiden kansalaisia todennäköisemmin.

Suomalaiset parantuvat syövästä monien muiden Euroopan maiden kansalaisia todennäköisemmin, käy ilmi hiljattain julkaistusta EUROCARE-4-tutkimuksesta. Euroopan tasolla suurimmat muutokset ovat tapahtuneet keuhko-, vatsa- ja suolisyöpäpotilaiden parantumisasteessa. Tutkimuksesta uutisoi British Medical Journal.

Vaikka entistä useammat eurooppalaiset voivat odottaa paranevansa syövästä, maiden välillä on yhä suuria eroja. Esimerkiksi Suomessa, Ruotsissa, Ranskassa ja Espanjassa rintasyövästä paranee 73 % potilaista. Puolassa, Sloveniassa ja Tšekin tasavallassa alle 60 %.

Parantuneena pidetään syöpäpotilasta, jonka voi odottaa elävän hoidon jälkeen yhtä pitkän elämän kuin samanikäiset yleensä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun kaikkia syöpätapauksia tarkasteltiin yhdessä, tilanne oli paras suomalais- ja ranskalaisnaisilla, joista parantui 59 %, ja islantilaismiehillä, joista parani 47 %. Puola oli vertailun hännillä. Puolalaismiehistä parani vain 21 % ja naisista 38 %.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Sisältö jatkuu mainoksen alla