Suomen kieltä on helppo lukea ja kirjoittaa, Dundeen yliopiston kielentutkija Philip Seymour totesi Glasgowissa Skotlannissa parhaillaan pidettävällä

Suomen kieltä on helppo lukea ja kirjoittaa, Dundeen yliopiston kielentutkija Philip Seymour totesi Glasgowissa Skotlannissa parhaillaan pidettävällä Britannian tiedeviikolla. Seymour oli vertaillut viittätoista Euroopan kieltä.

Vaikeimmaksi osoittautui englanti. Erot näkyvät lasten oppimisessa: lukemisen ja kirjoittamisen perustiedot opitaan helpoissa kielissä vuodessa, mutta vaikeimmissa tarvitaan kaksi ja puoli vuotta. Tämä on ehkä yksi syy siihen, että Brittein saarilla on niin paljon luku- ja kirjoitushäiriöistä kärsiviä lapsia, Seymour arvelee.

Suomen etuna on, että kirjaimet ja äänteet vastaavat varsin johdonmukaisesti toisiaan. Englannissa on toisin: kuultua sanaa ei ilman muuta osaa kirjoittaa oikein eikä kirjoitettua sanaa ilman muuta ääntää oikein.

Ranskan ja italian kaltaiset romaaniset kielet osoittautuivat oikeinkirjoituksen kannalta helpommiksi kuin saksan ja englannin kaltaiset germaaniset kielet.Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla