Sosiaali- ja terveysministeriö suunnittelee mikrobilääkevarastojen täydentämistä. Hankkeella varaudutaan siihen mahdollisuuteen, että Aasiassa riehuva lintuinfluenssan muuttuu ihmisväestössä leviäväksi superinfluenssaksi. Asiasta kertoi Oulussa ilmesty...

Sosiaali- ja terveysministeriö suunnittelee mikrobilääkevarastojen täydentämistä. Hankkeella varaudutaan siihen mahdollisuuteen, että Aasiassa riehuva lintuinfluenssan muuttuu ihmisväestössä leviäväksi superinfluenssaksi. Asiasta kertoi Oulussa ilmestyvä sanomalehti Kaleva.

Tarkoituksena on hankkia erityisesti oseltamiviiri-viruslääkettä, joka todennäköisesti tepsisi myös superinfluenssaan. Lisäksi tarvitaan antibiootteja jälkitautien hoitoon.

Kansanterveyslaitoksella on oseltamiviiria tällä hetkellä vain 25 000 viikkoannosta. Määrä ei riitä, jos influenssapandemia yllättää. Oseltamiviiria tarvittaisiin kymmenien tuhansien terveyhdenhuollon työntekijän suojaamiseen viikkojen ajaksi. Koko kansaa ei pystyttäisi kustannussyistä missään oloissa lääkitsemään.

Varmuusvarastojen riittämättömyydestä influenssapandemian iskiessä kerrottiin Tiede-lehdessä 1/2004. Lue Tiede-fi:stä juttumme Superinfluenssa voi yllättää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla