Kauppoihin on viime aikoina ilmestynyt yhä useampia pesu- ja puhdistusaineita, joita markkinoidaan pöpökammoisille kansalaisille bakteerien tappavina eli antibakteerisina. Näiden aineiden todellisista hyödyistä on vain vähän tutkittua tietoa. Ainakaan ...

Kauppoihin on viime aikoina ilmestynyt yhä useampia pesu- ja puhdistusaineita, joita markkinoidaan pöpökammoisille kansalaisille bakteerien tappavina eli antibakteerisina. Näiden aineiden todellisista hyödyistä on vain vähän tutkittua tietoa. Ainakaan niistä ei ole kotona ja työpaikoilla leviävien tartuntatautien pysäyttäjäksi.

Asia selvisi newyorkilaistutkimuksessa,jonka julkaisi Annals of Internal Medicine. Testiin valittiin 200 perhettä, joissa kaikissa oli vähintään yksi esikouluikäinen lapsi. Puolessa kodeista lutrattiin antibakteerisilla aineilla 48 viikkoa, loput huolehtivat hygieniastaan ja pesivät käsiään tavallisilla aineilla. Sairastelua seurattiin kotikäynnein ja puhelinhaastatteluin. Nuhaa, kurkkukipua, yskää, oksentelua ja muita vastaavia vaivoja oli yhtä paljon molemmissa ryhmissä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla