Asuit sitten kylmässä tai leppeässä ilmastossa, sydänvaivat tappavat todennäköisemmin talvella.

Sydän ei tykkää talvesta, oli se ankara tai lauhkea, raportoi Bryan Schwartz New Mexicon yliopistosta tutkimuksensa tuloksia Yhdysvaltain sydänyhdistyksen kokouksessa Los Angelesissa.

Bryanin vetämä tutkijaryhmä analysoi vuosien 2005-2008 kuolintodistuksia seitsemästä ilmastollisesti erilaisesta kaupungista Kaliforniasta, Teksasista, Arizonasta, Georgiasta, Washingtonista, Pennsylvanista ja Massachusettsista.

Kävi ilmi, että kaikilla alueilla sydän- ja verisuonikuolemista 26 prosenttia sattuu kesällä ja 36 prosenttia tavella. Alueiden suhteellinen lämpötilaero ei siis vaikuttanut asiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Tulos hämmästytti, koska juuri ilmaston on ajateltu olevan pääosassa kuolemien vuodenaikaisvaihteluun", Schwartz sanoi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkijat eivät analysoineet syitä, jotka selittäisivät sydänoireisiin liittyvien kuolemien lisääntymisen talvella. Schwartz arvelee, että kylmempi sää saattaisi lisätä suonten supistumista ja lisätä verenpainetta. "Ihmiset eivät myöskään elä talvisin yhtä terveellisesti kuin kesäisin", Schwartz aprikoi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla