Yhdysvalloissa asuvilla kiinalaisilla ja japanilaisilla on nelinkertainen riski kuolla sydänkohtaukseen kuukauden neljäntenä päivänä, väittää British Medical Journal jou...

Yhdysvalloissa asuvilla kiinalaisilla ja japanilaisilla on nelinkertainen riski kuolla sydänkohtaukseen kuukauden neljäntenä päivänä, väittää British Medical Journal joulunumerossaan. Syynä saattaa olla taikauskoon liittyvä stressireaktio.

Nelonen on monille japanilaisille ja kiinalaisille "kuoleman luku". Taikausko on niin syvässä, että monissa sairaaloissa ei tunneta neljättä kerrosta. Sama koskee huoneiden numerointia. Kalifornian yliopistossa San Diegossa työskentelevä epidemiologi David Phillips on havainnut selvän piikin aasialaissyntyisten sydänkuolemissa. Otoksessa oli 200 000 vainajaa, jotka olivat menehtyneet vuosina 1973-98. Jokaisen kuukauden neljäntenä kuolleisuus oli seitsemän prosenttia muita päiviä suurempi. Koska psykososiaaliset tekijät voivat pidentää ikää, ei Phillipsin mukaan olisi outoa, jos ne toimisivat myös päinvastoin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla