Parin viikon keittokuuri saattaa pitää stressin aisoissa, raportoi espanjalais-yhdysvaltalainen tutkijaryhmä Journal of Nutrition -tiedelehdessä. Antioksidanttipi...

Parin viikon keittokuuri saattaa pitää stressin aisoissa, raportoi espanjalais-yhdysvaltalainen tutkijaryhmä Journal of Nutrition -tiedelehdessä. Antioksidanttipitoisten kasvisten säännöllinen lusikoiminen lisää merkitsevästi seerumin C-vitamiinitasoja ja laskee keskeisten stressimolekyylien määrää.

Tutkijat syöttivät 12:sta vapaaehtoiselle kaksi lautasellista (yhteensä 500 grammaa) espanjalaista kylmää kasviskeittoa, gaspachoa, joka päivä kahden viikon ajan. Sopassa on tomaattia, kurkkua, sipulia ja oliiviöljyä. Koehenkilöitä otettiin verinäytteet ennen keittokuuria, sen puolivälissä ja päätyttyä. Seerumin C-vitamiinipitoisuus kohosi kaikille. Erityisesti tulehduksesta ja solujen hapettumisesta kielivät merkkiaineet puolestaan laskivat.