KBO 55636 on pieni ja heijastava.

Kuiperin vyöhykkeellä kiertävän kappaleen koko onnistuttiin mittamaan, kun se aiheutti tähdenpimennyksen eli peitti hetkeksi näkyvistä tähden. Tulos nostaa uusia kysymyksiä siitä miten aurinkokunnan ulommat osat ovat kehittyneet.

Kuiperin vyöhyke sijaitsee Neptunuksen kieroradan tuolla puolen. Vyöhykkeellä seilaa suuri joukko taivaankappaleita, joiden on uskottu muodostuneen samaan aikaan planeettojen kanssa. Pienen kokonsa ja etäisyytensä takia kappaleita on ollut vaikea tutkia. Havainnointi ja mittaukset ovat mahdollisia silloin, kun kappaleet osuvat tähden eteen ja peittävät sen valon. Kappaleen läpimitta saadaa tällöin selville vertaamalla kahdella tai useammalla teleskoopilla kerättyjä havaintoja pimennyksen kestosta.

James Elliotin ryhmä mittasi tällä menetelmällä KBO 55636:n säteeksi 143 +-5 kilometriä, vähemmän kuin aiemmin oli arvioitu. Tästä tutkijoiden mukaan seuraa, että kappaleen pinnan täytyy olla erittäin heijastava eli sillä voisi olla uutta vesijäätä. Tämä sopii huonosti yhteen sen oletuksen kanssa, että KBO 55636:lla olisi ikää jo miljardi vuotta.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta kun tällä menetelmällä mitattiin kappale, joka on pienempi kuin Pluton kumppani Charon.

Tuloksen julkaisi Nature.