Hammaslääkärin vinkuva pora saattaa olla pian historiaa. Tilalle on tarjolla purukaluston pintaan levitettävä hammastahna, joka hoitaa ja paikkaa hammaskiilteeseen syntyneet reiänalut. Vallankumouksellinen paikka-aine kehitettiin tehtiin tokiolaisessa ...

Hammaslääkärin vinkuva pora saattaa olla pian historiaa. Tilalle on tarjolla purukaluston pintaan levitettävä hammastahna, joka hoitaa ja paikkaa hammaskiilteeseen syntyneet reiänalut. Vallankumouksellinen paikka-aine kehitettiin tehtiin tokiolaisessa tutkimuslaitoksessa ja sitä esitellään tänään ilmestyneessä Nature -lehdessä.

Tahna sisältää synteettisiä hydroksiapatiittikiteitä ja se muistuttaa ominaisuuksiltaan ihmisen omaa hammaskiillettä. Hydroksiapatiitti on määrällisesti tärkein kalsiumia sisältävä mineraali hampaissa ja sitä on kokeiltu mm. luunkorvikkeena.

Paikka-aine sitoutuu saumattomasti pieniin alkaviin reikiin ja korjaa ne. VArtissa kovettuva aine myös vahvistaa hampaan omaa kiillettä ja ehkäisee reikiintymistä. Japanilaiskeksintö on edistysaskel alkavien reikien hoidossa. Nykyisin hammaslääkäri joutuu poistamaan poralla paljon tervettä kudosta pystyäkseen kiinnittämään paikan. Happamalla paikka-aineella on vain yksi haitta. Ikeniin päästessään se aiheuttaa ikävää ärsytystä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla