Tutkija käsittelee psilosybiiniä sisältäviä sieniä. Kuva: MICROGEN IMAGES/SCIENCE PHOTO LIBRARY
Tutkija käsittelee psilosybiiniä sisältäviä sieniä. Kuva: MICROGEN IMAGES/SCIENCE PHOTO LIBRARY

Psilosybiiniä käyttäneille ei kehittynyt opioidiriippuvuutta niin usein kuin ihmisille, jotka eivät ole koskaan sitä käyttäneet.

Uuden yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan tiettyjen sienien sisältämä psilosybiini voi suojata huumeriippuvuudelta.

Psilosybiini kuuluu lsd:n tavoin psykedeelisiin aineisiin, joita on viime vuosina tutkittu paljon mielenterveyden häiriöiden hoidossa.

Psykedeelit saavat aikaan poikkeavia, unenomaisia tai mystisiä tajunnan tiloja. Raja itsen ja ulkomaailman väillä saattaa hälvetä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hoitotutkimuksissa ihmiset ovat saaneet psykedeeleistä apua masennukseen, lähestyvään kuolemaan liittyvään ahdistuneisuuteen, alkoholi- ja nikotiiniriippuvuuteen sekä itsemurha-alttiuteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös huumeiden ote saattaa hellittää psykedeeleillä, vahvistaa uusi tutkimus Scientific Reports -tiedelehdessä.

Harvardin yliopiston psykologian tutkija Grant Jones ja hänen työtoverinsa tutkivat yli 200 000 hengen kyselyaineistosta opioidiriippuvuuden ja psykedeelien käytön yhteyttä.

Kävi ilmi, että riippuvuus opioideista oli 30 prosenttia vähäisempää niillä, jotka olivat kokeilleet psilosybiiniä. Muiden psykedeelien käytöllä ei havaittu samanlaista yhteyttä opioidiriippuvuuteen.

Jones ja kollegat arvelevat, että psilosybiini saattaa vähentää riippuvuutta siten, että se vaikuttaa aivojen välittäjäaineisiin serotoniiniin tai dopamiiniin. Nämä välittäjäaineet ovat riippuvuuksien taustalla.

Myös itse psykedeelin alaisena saatu mystinen kokemus voi antaa voimia irrottautua huumeesta.

Psykedeelien ajatellaan lisäksi palauttavan aivot muovautuvuuden tilaan. Siinä aivoja voisi ohjata terapian avulla pois riippuvuuteen liittyvistä pinttymistä.

Psykedeelit on luokiteltu laittomiksi huumausaineiksi, eikä niitä ole hyväksytty hoitokeinoiksi lupaavista tutkimuksista huolimatta.

Kuitenkin Nature-tiedelehden artikkeli kertoi vuosi sitten, että jotkin Yhdysvaltain osavaltiot ja kaupungit suunnittelevat psykedeelien sallimista hoidoissa.

Deelimies
Seuraa 
Viestejä2

Deeleistä on hyvää näyttöä joten miksi valitatte että ne ovat huumeita ja pahasta mutta hyväksytte opiaatit jotka ovat NS heroiinia eli kipu lääkkeitä muun muassa Tramal jota käyttää monet. Antakaa lääketieteellisen näytön todistaa sienien/lsd:n hyöty ennenkuin tyrmäätte sen

Deelimies

Keijona
Seuraa 
Viestejä32303

Aiheesta näköjään useampiakin avauksia. Pitäisiko vajota henkilöiden syyttelyyn...

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla