Kaakkois-Aasiasta leviävän vaarallisen keuhkokuumeen syynä on todennäköisesti paramyksovirusten sukuun kuuluva taudinaiheuttaja. Mystinen virus tunnistettiin muodon perusteella honkongilaisen sairaalan laboratorioissa, kertoo

Kaakkois-Aasiasta leviävän vaarallisen keuhkokuumeen syynä on todennäköisesti paramyksovirusten sukuun kuuluva taudinaiheuttaja. Mystinen virus tunnistettiin muodon perusteella honkongilaisen sairaalan laboratorioissa, kertoo BBC. Kuolemantapauksia on Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan toistaiseksi alle 10, sairastuneita yli 200. Paramyksovirukset aiheuttavat muun muassa sikotaudin ja tuhkarokon. Myös lasten RS-virus kuuluu sukuun.

Paramyksovirukset ovat tuottaneet aiemminkin yllätyksiä ihmiskunnalle. 1994, 1995 ja 1999 Australiassa todettiin hevosista ihmisiin siirtyvä tuhkarokon kaltainen virus. Epidemia meni nopeasti ohi. DNA-analyysien perusteella tutkijat arvelivat, että kyseessä oli tuntemattomassa isännässä asuva Hendra-virus, joka jostain syystä hyppäsi ihmiseen. 1999 puolestaan sioista ihmisiin siirtynyt uusi virus aiheutti Malesiassa ja Singaporessa vaikean aivokuume-epidemian. Sairastuneita oli lähes 300, heistä liki kolmannes kuoli. Paramyksovirus sai nimekseen Nipah sen kylän mukaan, jossa tauti puhkesi. Tauti ei kuitenkaan tiettävästi leviä ihmisestä toiseen, vaan vaatii eläinkontaktin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla