Oulun yliopiston eläinmuseon intendentti Juhani Itämies ei anna enää yhtäkään ennustetta kesän sääskitilanteesta. Syynä on viime vuonna Lapissa syntynyt kohu, joka poiki tutkijalle jopa tappouhkauksen. Homma karkasi käsistä ja sai niin omituiset mittas...

Oulun yliopiston eläinmuseon intendentti Juhani Itämies ei anna enää yhtäkään ennustetta kesän sääskitilanteesta. Syynä on viime vuonna Lapissa syntynyt kohu, joka poiki tutkijalle jopa tappouhkauksen. Homma karkasi käsistä ja sai niin omituiset mittasuhteet, että katsoin parhaaksi lopettaa ennusteet kokonaan, Itämies kertoo oululaislehti Kalevan haastattelussa.

Muutamat Lapin matkailuyrittäjät olivat viime kesänä haastamassa Itämiestä ja koko yliopistoa oikeuteen Lapin autioittamisesta. Heinäkuussa lähti Muoniosta kirjelmä, jossa todettiin matkailijoiden kaikkoavan Lapista nimenomaan sääskiennusteiden seurauksena. Tappouhkauksia ei esitetty suoraan, vaan välikäsien kautta. Alkuperäinen tarkoitus ei ollut henkensä kaupalla näitä ennusteita antaa, Itämies perustelee päätöstään.

Sääskitutkimuksen loru ei ole kuitenkaan lopussa. Hyttysten seuranta jatkuu näillä näkymin vielä 3–4 vuotta, minkä jälkeen on luvassa jonkinlainen yhteenveto tieteelliseen julkaisuun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla