Kuva: <span class="photographer">Corbis RF</span>
Kuva: Corbis RF

Luvassa on entistä taivaallisempia makuelämyksiä, jos kalifornialaisen ruokateknologiaan erikoistuneen Senomyxin laboratorioissa muhivat keksinnöt pääsevät markkinoille. Yritys kehittää kemikaaleja, jotka huiputtavat kielen nystyissä olevia makureseptoreja.

Luvassa on entistä taivaallisempia makuelämyksiä, jos ruokateknologiaan erikoistuneen Senomyxin laboratorioissa muhivat keksinnöt pääsevät markkinoille. Kalifornialaisritys kehittää kemikaaleja, jotka huiputtavat kielen nystyissä olevia makureseptoreja. Synteettiset maun parantajat tavallaan uskottelevat makureseptoreille, että ruoka sisältää runsaammin aromeja kuin siinä todellisuudessa on. Trimmauksella saadaan enemmän makua irti mm. juustoista ja liharuoista.

Senomyx kertoo pystyneensä tunnistamaan satoja erilaisia makureseptoreja. Yrityksen tähtäimessä on suolan ja sokerin lisäksi erityisesti natriumglutamaatti, jota käytetään aromivahventeena antamaan ”lihaisaa” makua ja tuoksua. Sitä on myös luontaisesti rintamaidossa, juustoissa ja muissa proteiinipitoisissa tuotteissa. Senomyxin itsessään mauttomat maunparantajat herkistävät kielen makureseptoreja niin, että pienempikin määrä natriumglutamaattia riittää tuottamaan ruokaisan tuloksen. Laboratoriokokeissa on saatu aikaan jopa 40 prosentin maunparannus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla