Kalifornian teknisessä korkeakoulussa Caltechissa on kehitetty yksinkertaiselta kuulostava menetelmä internet-tietoverkon nopeuttamiseen, New Scientist -lehti kertoo...

Kalifornian teknisessä korkeakoulussa Caltechissa on kehitetty yksinkertaiselta kuulostava menetelmä internet-tietoverkon nopeuttamiseen, New Scientist -lehti kertoo. Rakennemuutoksia verkossa ei tarvita, sillä Steven Lowin työryhmineen kokeilema menetelmä hoituu ohjelmoinnilla.

Tieto kulkee netissä TCP-protokollan mukaisesti noin 1500 tavun palasina. Jokaisessa palasessa on tieto lähettäjästä ja vastaanottajasta, jotta paketti löytää perille ja jotta saaja voi kuitata lähetyksen tulleeksi.

Nopeutta tulee lisää, kun kuittaukseen kulunutta aikaa käytetään hyväksi: jos kuittaus tulee nopeasti, väylällä ilmeisesti on runsaasti vapaata tilaa, joten siirtonopeutta voidaan nostaa. Low vertaa menetelmää autolla ajamiseen. Nykyinen käytäntö on kuin sumussa ajamista, jolloin kuljettaja näkee vain kymmenen metrin päähän ja joutuu pitämään vauhdin hiljaisena koko ajan. Uusi menetelmä nostaa näkyvyyden satoihin metreihin, joten kuski uskaltaa painaa kaasua, jos edessä ei näy esteitä.

Kun tätä uutta, Fast TCP:ksi nimettyä tiedonsiirtomenetelmää kokeiltiin Cernin ja Kalifornian välillä, keskimääräiseksi nopeudeksi saatiin 925 megabittiä sekunnissa. Tavallisella TCP:llä nopeus jäi 266 megabittiin sekunnissa.Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla