Kaksi lasillista ennen ateriaa auttaa pudottamaan painoa.

Kauan kaivattu tehokas laihdutuslääke näyttää vihdoin löytyneen. Sitä saa ilman reseptiä, sivuvaikutuksia ei ole, ja hinta on todella halpa. Satunnaistettu, kontrolloitu potilastutkimus vahvisti, että kaksi lasillista tätä ainetta nautittuna ennen aterioita todella auttaa laihtumaan. Ihmeaine on vesi, tutkimuksen tehnyt ryhmä raportoi American Chemical Societyn kokouksessa.

Tutkijat kertoivat havainneensa aiemmissa kokeissa, että keski-ikäiset ja vanhemmat koehenkilöt söivät aterialla 75-90 kaloria vähemmän, jos he joivat sitä ennen kaksi lasillista vettä. Uudessa tutkimuksessa tätä menetelmää noudattaneet koehenkilöt laihtuivat 12 viikon aikana kaksi kiloa enemmän kuin ne, jotka eivät lisänneet veden juontia.

"Ihmisten pitäisi juoda enemmän vettä ja vähemmän sokeripitoisia, paljon energiaa sisältäviä juomia. Se on yksikertainen tapa helpottaa omaa painonhallintaa", tutkimuksen pääkirjoittaja Brenda Davy sanoi. Tämä on oikeastaan ollut yleisessä tiedossa, mutta tieteellisesti veden nauttimisen merkitystä painon pudotuksessa on tutkittu vähän.