Kone parantaa yhtä hyvin kuin oikea terapeutti. 

Masennusta potevat nuoret saavat tietokoneterapiasta yhtä hyvän avun kuin käynneistä terapeutin vastaanotolla, selvisi Uudessa Seelannissa tehdyssä tutkimuksessa.

Hoitokykynsä osoitti Sparx-niminen terapiaohjelma. Kyseessä on vuorovaikutteinen fantasiapeli, jossa pelaaja suorittaa erilaisia haastetehtäviä virtuaalimaailmassa, joka vilisee skaa-olentoja eli Synkkiä, Kielteisiä, Automaattisia Ajatuksia.

Pelissä on seitsemän osakokonaisuutta, jotka on tarkoitus suorittaa neljästä seitsemään viikon aikana. Sama ajan kestää tavallinen hoitojakso terapeutin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aucklandin yliopiston tutkijat totesivat, että Sparx vähensi masennus- ja ahdistusoireita yhtä hyvin kuin tavanomainen hoito eli ainakin kolmanneksella. Lisäksi vähintään neljä osakokonaisuutta suorittaneista toipui täysin 44 prosenttia, kun tavanomaista terapiaa saaneista parani kokonaan 26 prosenttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Terapiapelin kokeilijat olivat myös tyytyväisiä hoitoon: 95 prosenttia uskoi, että muutkin masentuneet nuoret voivat hyötyä siitä ja 81 prosenttia voisi suositella sitä kaverille. Yhtä tyytyväisiä oltiin myös tavanomaiseen terapiaan.

Tutkijoiden mielestä Sparx kelpaa vaihtoehdoksi tavanomaiselle terapialle. Se tulee myös halvemmaksi ja on helppo saattaa tarvitsevien ulottuville.

Alla voi katsoa Sparxia esittelevän videon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla