Kuvapörssi.
Kuvapörssi.

Äitiys, työ ja parisuhde pitävät naisen terveenä, väittää brittitutkimus.

Palkkatyön, äitiyden ja parisuhteen yhdistäminen auttaa naista pysymään terveenä, osoittaa Journal of Epidemiology and Community Health –lehdessä julkaistu tutkimus.

Moniroolisuuden suotuisa vaikutus naiseen ilmeni, kun Anne Mc Munn Lontoon University Collegesta analysoi kollegoineen yli tuhannesta 1946 syntyneestä brittinaisesta kerätyt seurantatiedot.

Jonglööraus työn, äitiyden ja parisuhteen välillä on ainakin terveyden suhteen kannattavaa: naiset, jotka olivat yhdistäneet nämä kolme, olivat 54-vuotiaina terveempiä kuin muut.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sairaimmiksi osoittautuivat sellaiset keski-ikäiset, jotka olivat työskennelleet kotiäiteinä suurimman osan elämäänsä. Seuraavaksi kehnoimmassa kunnossa olivat yksinhuoltajaäidit ja lapsettomat naiset. Liikalihavuus oli yleisintä kotiäideillä (38%), hoikimpina taas pysyivät työssäkäyvät, parisuhteessa elävät äidit (23%).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tulokset eivät selittyneet naisten nuoruusiän terveydentilalla. Sillä ei myöskään näyttänyt olevan vaikutusta siihen, kehkeytyikö naisesta uranainen, vaimo tai äiti. Hyvä terveys on siis tutkijoiden mukaan moniroolisuuden seuraus, ei sen syy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla