Lauri Jäntin palkinnon 2009 sai Panu Rajala teoksestaan Unio mystica. Mika Waltarin elämä ja teokset.

Tiede-lehden avustaja, Kemistin keittiössä -palstastaan tunnettu Anu Hopia palkittiin Lauri Jäntin säätiön kunniamaininnalla ja 5 000 eurolla teoksestaan Kemiaa keittiössä, jonka voi ostaa Tiedekaupasta.

"Professori Anu Hopian teos Kemiaa keittiössä esittelee molekyyligastronomiaa osana hyvää arkea. Ainesosien erittely ja reagointi, innostavat reseptit ja humoristiset yksityiskohdat yhdistyvät kiehtovaksi keitokseksi", perusteli palkintoraati valintaansa.

Lauri Jäntin palkinnon vuonna 2009 sai Panu Rajala teoksestaan Unio mystica. Mika Waltarin elämä ja teokset. Säätiö antaa 15 000 euron suuruisen tunnustuksen vuosittain merkittävän suomenkielisen tietokirjan tekijälle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Rajala punoo taitavasti yhteen Mika Waltarin laajan ja moninaisen tuotannon ja hänen elämänvaiheensa hurmioineen ja kriiseineen", raati perustelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Waltarin elämäntarina olisi Rajalan kuvaamana kiinnostava, vaikka hänen kirjansa eivät olisi nousseet maailman suosioon. Teoksen merkitystä korostaa se, että Waltari on edelleen ehkä kaikkein luetuin kirjailijamme."

Kunniamaininnoilla palkittiin myös seuraavien kirjojen tekijät:

Sisältö jatkuu mainoksen alla