Kansainvälisessä tiedekuvakilpailussa kunniamaininnan saaneessa otoksessa on kalmarin lonkeron imukuppeja mikroskoopissa. Kuva: <span class="photographer">Squid Suckers: The Little Monsters That Feed the Beast”, Jessica D. Schiffman ja Caroline L. Schauer, Drexelin yliopisto.</span>
Kansainvälisessä tiedekuvakilpailussa kunniamaininnan saaneessa otoksessa on kalmarin lonkeron imukuppeja mikroskoopissa. Kuva: Squid Suckers: The Little Monsters That Feed the Beast”, Jessica D. Schiffman ja Caroline L. Schauer, Drexelin yliopisto.

Tiedekuvakilpailun voittajat pääsivät pintaa syvemmälle ja poimivat esiin yllättäviä piirteitä maailmasta.

Tutkimus ei ole vain ryppyotsaista puurtamista, vaan parhaimmillaan luovaa löytöretkeilyä. Tutkijat ja taiteilijat ovat nyt kuudetta kertaa päässeet visualisoimaan tiedettä Science-lehden ja Yhdysvaltojen kansallisen tiedesäätiön järjestämässä tiedekuvakilpailussa.

Sciencen toimituspäällikön Monica Bradfordin mukaan kilpailun tarkoituksena on innostaa tutkijoita tuomaan esiin tieteen kauneus.

Palkitut kuvat julkaistiin uusimmassa Science-lehdessä ja ovat nähtävissä esimerkiksi galleriassa New Scientistin verkkosivuilla. Valokuvat ja kuvituskuvat kilpailivat omissa sarjoissan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tämän uutisen otos sai kilpailussa kunniamaininnan. Se on mikroskoopilla otettu kuva kalmarin (Loligo pealeii) lonkerossa sijaitsevista imukupeista, joiden todellinen halkaisija on noin 0,4 millimetriä. Otus itse on noin puolen metrin mittainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla