Marjo T. Nurmisen teos valottaa naisten unohdettuja tieteellisiä saavutuksia kertomalla 25 lahjakkaan eurooppalaisen naisen tarinan.

Vuoden 2008 Tieto-Finlandia-palkinnon nappasi tiedetoimittaja Marjo T. Nurminen teoksellaan Tiedon tyttäret - Oppineita eurooppalaisia naisia antiikista valistukseen (WSOY).

Teos esittelee 25 lahjakkaan eurooppalaisen naisen asemaa ja saavutuksia. Nämä naiset onnistuivat kukin omalla tavallaan rikkomaan yhteiskunnassa vallitsevia rajoja ja kohoamaan oman aikansa tieteelliseen eliittiin.

Tiedon tyttäret on Marjo T. Nurmisen ensimmäinen tietokirja. Se on myös ensimmäinen suomenkielinen yleisteos naisten oppineisuuden varhaisesta historiasta. Kauniisti kuvitettu kirja avaa uusia näkökulmia länsimaisen tieteen historiaan ja herättää tieteen unohdetut naiset henkiin.

Nurminen on koulutukseltaan tieteenfilosofiaan erikoistunut arkeologi (FM) ja työskentelee tiedetoimittajana Yleisradiossa.

Suuruudeltaan 30 000 euron arvoisen Tieto-Finlandia-palkinnon jakaa Suomen Kirjasäätiö ansiokkaalle tieto- tai oppikirjalle.

Voittajan valitsi kuuden ehdokasteoksen joukosta Suomen Kustannusyhdistyksen entinen toimitusjohtaja Veikko Sonninen.

Lue Tiede-lehdessä 11/2008 julkaistu arvostelu kirjasta.